Obezbeđivanje ekonomskih podsticaja za uvođenje čistijih tehnologija

Bez autora
Jun 21 2010

Kako je saopštio Ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić, intenzivno se radi na obezbeđivanju ekonomskih podsticaja za uvođenje čistijih tehnologija, kao i na izradi nacionalne komunikacije koja reguliše oblast klimatskih promena.Srbija pripada regionu koji je veoma osetljiv na klimatske promene i u narednim godinama u svetu očekuje se rast temperature, što može uticati na zdravlje, očuvanje biodiverziteta, ali i stvoriti druge velike probleme. Potrebno je promeniti odnos prema potrošnji energije i insistirati na obnovljivim izvorima kojima se postižu značajne uštede.

Obezbeđivanje ekonomskih podsticaja za uvođenje čistijih tehnologijaKako je saopštio Ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić, intenzivno se radi na obezbeđivanju ekonomskih podsticaja za uvođenje čistijih tehnologija, kao i na izradi nacionalne komunikacije koja reguliše oblast klimatskih promena.

Srbija pripada regionu koji je veoma osetljiv na klimatske promene i u narednim godinama u svetu očekuje se rast temperature, što može uticati na zdravlje, očuvanje biodiverziteta, ali i stvoriti druge velike probleme.

Potrebno je promeniti odnos prema potrošnji energije i insistirati na obnovljivim izvorima kojima se postižu značajne uštede.

Takođe, mora se menjati način na koji se gleda na energetski sektor, i trebalo bi pokretati mogućnost korišćenja nuklearne energije ukoliko postoje potencijali za korišćenje obnovljivih izvora energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik